muziek
 

                                                                                     

Al vele jaren maak ik met veel plezier muziek met Hans van Stralen.

Hans is literatuurwetenschapper. Ook studeerde hij theologie en filosofie. Hij doceerde tot voor kort (gepensioneerd in 2021) aan de UU  te Utrecht en de VU te Amsterdam. Naast zijn vak is muziek zijn grote passie. Hans bespeelt velerlei instrumenten, schrijft teksten, componeert, zingt en arrangeert nummers van anderen die hem aanspreken.


We treden niet op, maar maken puur voor eigen plezier cd’s in zijn ‘home-studio’ eerst in Amsterdam, nu in Maarssen. Voor mij het summum: met een koptelefoon op mijn hoofd de puntjes op de vele  i’s zetten.

De eerste cd was ‘Thuiswerk’, de tweede ‘Nachtwerk’, de derde hebben we eenvoudig ‘3’ genoemd, voltooiden we in mei 2009. In april 2013 zag ‘Tussen de Bedrijven’ het licht. De vijfde cd ‘Later’ was in oktober 2015 een feit. In december 2015 maakte film- en documentairemaker Sacha Barraud een videoclip van nummer 13 op deze cd: Hand, lezing.

Hans van Stralen

(klik op zijn portret voor meer info)

<< terug naar MariaMaria.htmlwelkom.htmlshapeimage_5_link_0

De tekst en muziek van het nummer 'Hand,lezing' schreef Hans. Hij bespeelde de instrumenten en ik zong het in. Hans nam het op, mixte het en Sacha Barraud maakte er een videoclip bij n.a.v. foto's die ik plm. 25 jaar geleden maakte van mijn nichtje, een selfie in de zomer van 2014 en films die Sacha zelf maakte. Kijk maar wat het is geworden!! (klik op de titel)

LIJN 21